EN

MICHIEL TEEUW


MILTVUURBOSJES

startscherm website
Miltvuurbosjes is een website die de residentie documenteert, die Janne van Gilst in 2021 bij Kunsthuis SYB volgde. Vanessa van 't Hoogt, deel van het SYB circles programma, heeft de website-vorm geïnitieerd om een kijkje achter de schermen te geven van het werkproces.

Met het ontwerp heb ik gereageerd op Janne van Gilst's cyanotypen door verschillende wit-op-blauwe plattegronden te ontwikkelen. Deze kan de kijker kan navigeren, alsof die echt door het gebouw loopt. Op de plattegronden zijn verschillende fragmenten te zien van het werkproces en de methodiek van Janne.

Voor het startscherm van de website (zie hierboven) heb ik samengewerkt met Janne om een cyanotype te ontwerpen, en de pagina wat meer tactiliteit te geven.

visit websitegridvertoning van de cyanotypes.

essay door Vanessa van 't Hoogt.


[Deze website] geeft inzicht in Janne’s werkplekken (‘mise en place’) en maakproces. Je kunt indirect het proces van het maken van een cyanotypie ervaren: we hopen dat je ervan zult genieten. Ook al zit je achter de computer, we nodigen je uit om op te gaan in de beweging die je waarneemt, in de stilstaande en bewegende beelden.

Vanessa van 't Hoogt, Behind the ScenesEen van de foto's. In de omgeving van Kunsthuis SYB is Janne begonnen verschillende zulke miltvuurbosjes te fotograferen, en ze heeft gepraat met wetenschappers en inwoners van de buurt.


keuzemenu voor de verdieping, gebaseerd op foto's van het SYB gebouw.keuzemenu voor de kamers, gebaseerd op de bouwtekeningen van het gebouw.

print handout.


in de droge doka.op zolder.

typografisch detail.


titel:Miltvuurbosjes - behind the scenes
klant:Kunsthuis SYB
categorie:website design,
programmeren
met:Janne van Gilst,
Vanessa Bakhuizen-van 't Hoogt
werkperiode:04/2021 - 09/2021